En Läcker Skaldjurspaj med klassiska svenska smaker som passar utmärkt till vardag så som till fest.
Serveras med en god lätt Rhode Island inspirerad dressing och sallad.
{ 7 sp/port, dressing 1 sp/port }
6 port.
Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
50 g Bregott mellan
½ dl Yoghurt (använde larsa 0%)
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
170 g räkor
170 g Kräftstjärtar
150 g mager riven ost
1 kruka Dill
½ purjolök
2 krm cayennepeppar
4 ägg
2 dl Mjölk (körde laktosfri)
salt o Svartpeppar
Gör så här:
Börja med pajdegen, mätt upp mjöl och lägg i en bunke.
Tillsätt smör och blanda runt till en smulig massa.
Tillsätt sedan yoghurten och vatten, arbeta ihop massan till en deg.
Låt degen vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
(varmluft 200 grader)
Blanda räkor, kräftstjärtar, riven ost, strimlad purjolök, hackad dill och cayennepeppar i en bunke.
I en annan bunke blandar du till en äggstanning, vispa äggen och häll sedan i mjölken.
Smaka av äggstanningen med salt och svartpeppar.
Blanda räkor, kräftstjärtar, riven ost, strimlad purjolök, hackad dill och cayennepeppar i en bunke.
I en annan bunke blandar du till en äggstanning, vispa äggen och häll sedan i mjölken.
Smaka av äggstanningen med salt och svartpeppar.
Ta ut pajdegen ur kylen, kavla degen mellan två bakplåtspapper.
Lägg degen i en pajform och tryck till kanterna.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i cirka 8 minuter.
Fyll det förgräddade pajskalet med din skaldjursblandning och häll äggstanningen över.
Grädda pajen mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.
Servera gärna pajen med en god sallad och min variant på lätt Rhode Island dressing.
Lätt Rhode Island Dressing:
500 g Larsa yoghurt 0%
2 msk Ketchup stevia
½ dl lätt Majonnäs
1 krm Cayennepeppar
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen och servera.