Krämig och god matpaj med smakerna Broccoli och Ädelost!
Super enkel och snabb middag, lunch eller till buffébordet.
{8 sp/bit}
6 port.
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
50 g Bregott mellan
(går även bra med annat matfett)
½ dl yoghurt
(använder mig av larsa 0%, men går lika bra med annan yoghurt)
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g broccoli (använde färsk)
140 g Ädelost, 30%
4 ägg
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
Gör så här:
Börja med pajdegen, mätt upp mjöl och lägg i en bunke.
Tillsätt bregott och nyp ihop till en smulig massa.
Tillsätt yoghurt och arbeta ihop till en smidig deg, är den torr så kan du tillsätta 1-2 msk kallt vatten.
Låt degen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
(varmluft 200 grader)
Vispa ihop ägg och mjölken i en bunke och smaksätt äggstanningen med salt och svartpeppar.
Skiva broccolin i mindre bitar.
Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Lägg degen i en stor pajform och tryck till kanterna, ta eventuellt bort överbliven deg.
(jag gjorde fyra blad av min överblivna deg)
Nagga degen i formen med en gaffel och förgrädda pajskalet i cirka 8 minuter.
Fyll ditt förgräddade pajskal med broccoli och smula över ädelosten.
Häll äggstanningen över broccolin och ädelosten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Servera pajen med en god sallad och en dressing.