söndag 10 mars 2019

Kyckling Stroganoff


Lite variation av stroganoff, kyckling stroganoff som är en supergod rätt som passar både till vardag som till helg.
Hemligheten i såsen är den gröna paprikan som ger en otroligt god smak.
En otroligt god rätt som faller både stora och små i smaken.
{ 5 sp/port inkl. ris)


4-6 port

700 g Kycklingfilé
250 g champinjoner
2 gul lök
1 grön paprika
½ tsk sambal oelek
1 kycklingbuljong tärning
3 dl milda 4%
2,5 dl mjölk
3 msk tomatpuré 
2 tsk kinesisk soja
2 tsk curry
salt 
svartpeppar
flytande margarin

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningarna.

Ansa och strimla kycklingfilé, bryn kycklingen i en panna tillsammans med flytande margarin till den fått lite färg.
Skala och strimla löken fint, tillsätt löken till pannan och stekt tills löken är mjuk.
Tillsätt sedan skivade champinjoner och strimlad grön paprika, bryn i cirka 1-2 min.
Rör ner tomatpuré och sambal oelek, låt fräsa lite.
Tillsätt sedan kycklingbuljong tärning, soja, mjölk och Milda 4%, rör om.
Smaka av med curry, salt och svartpeppar.
Låt små puttra i cirka 10 minuter.
Tycker du stroganoffen är för tjock, tillsätt då bara lite vatten.

Servera denna fantastiska Kyckling gryta med kokt ris och en fräsch sallad.