torsdag 12 december 2019

Köttfärssoppa

Idag blir det en mustig och enkel Köttfärssoppa med nybakat brytbröd.
Vad passar inte bättre en sån här grå och regnig dag än en rykande het soppa.
5  sp/port


4 port.

400 g Köttfärs
(jag valde 10 % nötfärs)
1 gul lök
4 morötter
2 vitlöksklyftor
2 köttbuljong tärningar
5 dl vatten
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
salt och peppar
cayennepeppar efter smak

Gör så här:

Finhacka lök och morötterna.
Fräs i lite flyttande margarin tills löken blivit mjuk.
Pressa ner vitlöksklyftorna och låt fräsa 1 minut.
Lägg sedan i köttfärsen och stek allt på medel värme tills köttfärsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, buljongtärningar, vatten och passerade tomaterna.
Smaka av med kryddor och salt.
(om man vill kan man även nu ha i små tärningar av potatis)
Låt små puttra i cirka 15-20 minuter.
Smaka av och servera :)

Till soppan serverade jag oregano Brytbröd som du hittar här: