onsdag 7 augusti 2019

Vaniljkaka med blåbär

Saftig vaniljkaka med härliga blåbär.
Enkel att baka och gudomligt krämig och god.
Baka den dagen innan och låt stå kallt i kylen, blir godare då :)
Har även provat med att ta hallon istället och blev även det super läckert!
4 sp/bit 
(uträknad på 12 bitar)



10-12 bitar

Vaniljkräm:
2 dl lättmjölk
3 msk marsánpulver
2 krm vaniljpulver

Smet:
125 g margarin 60%
2 dl sötströ
3 ägg
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
150-200 g Blåbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft 150 grader.
Blanda mjölk, vaniljpulver och marsánpulver till en vaniljkräm, ställ åt sidan.
Rör margarin och sötströ med elvisp cirka 2 minuter.
Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Blanda försiktigt i mjöl och bakpulver.
Sist häller du ner vaniljkrämen och blåbären, rör om försiktigt.
Häll smeten i en lätt smord springform, cirka 24 cm.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.
(beror lite på ugnen, men känn så att den inte är lös i mitten)
Låt kakan svalna och servera den kall.

Vill man så pudra på lite florsocker på toppen och dekorera med bär!

NJUT!