Min variant av Spagetti Bolognese toppad med en ljuvlig parmesanost
7 sp/port
4 port
400 g nötfärs 5%
2 finhackade morötter
1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
100 g hackade champinjoner
2 tsk flytande margarin
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 tsk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
Finhackad persilja
Salt o svartpeppar
Riven parmesanost
200 g spagetti
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar.
Finhacka lök, morot och champinjoner.
Stek grönsakerna tillsammans med nötfärsen i en stekpanna med flytande margarin.
Pressa ner vitlöksklyftor och fräs tills köttfärsen är klar.
Tillsätt tomatpuré och sambal oelek, fräs cirka 1 min.
Tillsätt sedan passerade tomater, balsamvinäger, vatten , persilja och buljongtärning.
Låt nu putta på svag värme i cirka 10 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda köttfärssåsen med den kokta spagettin.
Lägg upp och riv lite parmesan på toppen.