Spröda och krämiga vaniljhjärtan som man kan äta med gott samvete.
Ljuvlig vaniljkräm i mitten.
Inte dom lättaste kakorna att baka, men lätt värt besväret efteråt :)
4 sp/hjärta
10-12 st
100 g bregott mellan (kallt)
2 äggulor
1 dl lättströ
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
Fyllning:
1 ägg
3 msk lättströ
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk
2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och lättströ i en bunke.
Lägg ner smör och finfördela allt med fingrarna.
Blanda sist ner äggulorna.
Går även att blanda allt detta med en matberedare om man vill det.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter.
Medan degen vilar så kan du göra klart fyllningen så att den hinner svalna helt.
Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull, blanda väl.
Låt sjuda upp under konstant vispning på svag värme tills krämen tjocknar.
Låt krämen kallna i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
(175 varmluft)
Smörja dina hjärtformar.
(Jag hittade en form med 6 st hjärtan på samma plåt på Dollarstore för endast 30 kr.)
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och klä dina hjärtformar.
Lägg en klick kräm i varje form och täck dom med ett lock av deg.
Kläm till degen väl runt kanterna.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
Lossa kakorna försiktigt från formarna och pudra på lite florsocker.
FIKA TIME!