tisdag 3 december 2019

Lövbiffgryta

Vad sägs om ett härligt recept på en god mustig Lövbiffgryta.
En kall dag som denna i vackra Malmö blev det ännu ett recept på dagens middag.
Enkel och god gryta som mättar bra :)
Går utmärkt att serveras som vardagsmat så som till en festmåltid.
Jag serverade ris till min gryta men går lika bra med annat.
{3 gröna sp/port}


6 port

700 g Lövbiff
½ Purjolök
1 liten gul lök
200 g Champinjoner
2 Vitlöksklyftor
2 tsk Sambal Oelek
2 tsk Svartvinbärs gelé
 1 msk Tomatpuré
8-9 dl Vatten
2 Kött Buljongtärningar
1½ msk Kinesisk soja
2½ dl Milda mat 4%
Flyttande margarin
salt 
svartpeppar

Gör så här:

Börja med att strimla Lövbiffen i tunna skivor ca ½-1 cm.
Finhacka löken och vitlök, strimla purjolöken.
Klyfta Champinjonerna i lagom stora bitar.
Hetta upp en gryta/panna med lite flytande margarin, fräs köttet tillsammans med lök, vitlök och purjolök tills det fått fin färg. 
Krydda med svartpeppar och salt.
Rör sedan ner tomatpuré, sambal oelek, soja och svartvinbärsgelé.
Rör om så det blandas runt.
Häll nu på 6 dl av vattnet och lägg ner buljongtärningarna och champinjonerna.
Rör om tills buljongen har löst sig och det börjar puttra.
Sänk värmen och låt grytan stå och puttra tills vattnet sjunkit ca10-15 minuter.
Rör om då och då.
 Tillsätt resten av vattnet och låt små puttra 45 minuter.
Tillsätt till sist Milda mat 4% och låt koka upp.
Smaka av.

Färdig att servera <3
Serverade min Lövbiffgryta med kokt ris.