lördag 15 december 2018

Mjuk Pepparkaka med Apelsin:

1 stor Mjuk pepparkaka eller 12 stora muffins.

2 ½ dl Farinsocker
2 Ägg
100 g rumstempererat smör
1 ½ dl Vanilj Yoghurt
1 msk Kanel
1 tsk Nejlika
1 tsk Ingefära
2 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
Saften och skalet av 1 Apelsin

Gör så här:

Vispa farinsocker och rumsvarmt smör så att det blir lite fluffigt.
Vispa sedan ner ett ägg i taget. 
Rör sedan ner vanilj yoghurten och saften och skalet av apelsinen.
Blanda vetemjölet och bikarbonaten i en bunke och tillsätt sedan kryddorna.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten försiktigt.
Antingen fyller du en smörad och bröad form med smeten eller så fyller du 2/3 av muffins formar.

Kör du en hel kaka så sätter du ugnen på 175 grader och gräddar kakan i cirka 45-50 minuter.
Gör du muffins sätter du ugnen på 225 grader och gräddar dom cirka 10 minuter.

Lycka till :)