söndag 16 december 2018

Något med Falukorv?!

Har du också en karl som älskar korvstroganoff :)
Själv är jag väldigt trött på korvstroganoff så tänkte jag tar vad jag har hemma och provar göra en variant av korvstroganoff med lite andra smaker. 



4-6 port

500 g Falukorv
1 stor gul lök
200 g champinjoner
2 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
5 dl Milda mat 4%
2 msk senap
1 tsk italiensk salladskrydda
salt och peppar


Börja med att skala löken och skär den i båtar.
Dela champinjonerna i 4 delar och stek sedan med löken i en stor stekpanna med matfett.
Skär korven i skivor och dela sedan dom på mitten så du får halvmånar. 
När löken och svampen fått lite färg slänger du i falukorven.
Stek cirka 5 minuter på medelvärme.
När det har stekt ett tag häller du i 2 dl vatten och buljongtärningarna. 
Rör runt och låt småputtra tills du häller i Milda mat.
Rör ner senapen och salladskryddan och smaka av om du behöver salt och peppar.
Låt småputtra ytterligare 5 minuter.
Servera ris eller pasta till. Själv hackade jag även lite sockerärtor ovanpå.

Väldigt enkelt och absolut ingen "vanlig" korvstroganoff :)