måndag 17 december 2018

Räkbakelse med ostbågar



Lyxiga och smakrika!


4 port

12 st formfranska skivor
300 g skalade räkor
½ dl hackad dill
2-3 kokta ägg
1 ½ dl räkost
1 dl créme fraiche
citron
salt
Majonnäs
Sallad
Gurka
Löjrom
Ostbågar

Gör så här:

Börja med att koka äggen om du inte har färdig kokta ägg i kylen.
Medans äggen svalnar så kan du börja med räkfyllningen.
Hacka 2/3 av räkorna i mindre bitar, spara resten till toppingen.
Lägg ner de hackade räkorna i en bunke tillsammans med den hackade dillen, räkosten och créme fraiche. Hacka äggen smått och blanda ner lätt i räkröran.
Smaka av med salt och citronsaft. Ställ i kylen en stund.
Tryck ut rundlar av brödskivorna med hjälp av ett glas.
Nu varvar du bröd och röra, blir 3 skivor bröd till varje bakelse.
När du gjort klart alla 4 så är det dags att spackla bakelserna tunt med majonnäs runt om och ovanpå. 
(Hit kan du förberedda dagen innan om man vill, blir godare om dom står en dag)
Lägg ostbågar i en påse och krossa dom med en kavel.
Täck sidorna av bakelsen med ostbågekrosset. 
Nu är det dags för det roliga, dekoration av bakelserna.
Jag dekorerade med salladsblad först, sedan la jag på massa räkor.
Skivade gurka och citron, skar en skåra i dom och snurra ihop dom.
Toppade med en klick löjrom.