söndag 16 december 2018

Tredje Advent idag!
 Tänkte jag skulle dela med mig av mitt goda recept på Morotskaka med frosting till er :) 
Passar utmärkt att baka denna kakan när som, det man kan göra nu till jul är att kanske färga frostingen så det blir mer juligt. Eller så köper man lite julpynt och dekorerar den ljuvliga morotskakan. Låt fantasin flöda :)



Morotskaka:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl special
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
2 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
½ tsk salt
2 dl solrosolja 
5 dl rårivna morötter

Frosting:

100 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost naturell


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst och fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner dom i äggsmeten.
Tillsätt sedan solrosoljan och de rårivna morötterna.
Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant. (24 cm)
Grädda i mitten av ugnen i cirka 50-55 minuter.
Låt morotskakan svalna.

Medan morotskakan svalnar så kan du blanda ihop alla ingredienserna till frostingen.
Vispa alla ingredienser till en krämig röra.
Tänk på att inte osten och smöret är för kallt när det vispas, då kan det lätt bildas små klumpar.
När kakan svalnat så är det bara att bredd på frostingen eller spritsa.
Låt din fantasi flöda :)