En vegetarisk hamburgare helt i min smak med en rökig smak
Endast 6 sp/burgare
4 port.
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1½ msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 pkt svarta bönor (380g)
1 morot
1 liten burk majs
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
2 ägg
salt o peppar
1 tsk smoke paprika krydda
1 tsk smoke paprika krydda
Rapsolja
Tillbehör:
4 Hambugerbröd
sallad
tomat
rödlök
Ketchup (stevia)
Gör så här:
Skala och finhacka lök, lägg det i en bunke och pressa ner vitlöksklyftorna.
Blanda ner sambal oelek och tomatpuré, rör runt.
Skölj av de svarta bönorna och mosa ner det grovt (använde mig av en potatisstöt).
Riv moroten fint och blanda ner i bönsmeten.
Tillsätt sist majs, potatismjöl, ströbröd och ägg.
Blanda ihop till en smet och tillsätt sedan salt, svartpeppar och rökt paprika.
Låt smeten stå och svälla i cirka 5-10 min.
Låt smeten stå och svälla i cirka 5-10 min.
Klicka ut smeten med en sked och forma smeten till biffar och stek dom i olja.
Servera burgarna i bröd tillsammans med sallad, tomat, rödlök och ketchup.