Fantastiska vaniljfyllda Petit-Choux med Björnbär.
Denna söta bakelse är 2 sp/st.
Dessa Petit-choux går utmärkt att använda som semlor, då spritsar du i en klick mandelmassa och sedan grädde på toppen.
Eller om du vill ha dom som en förrätt, då skippar du lättströ och vaniljpulver i degen.
Fyll med tex: créme fraiche och räkor.
20 st
50 g smör
2 dl kallt vatten
2 msk lättströ
½ tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
3 ägg
Vaniljvisp 12%
Björnbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft).
Koka upp smör och vatten i en kastrull, tillsätt lättströ och vaniljpulver.
Vispa kraftigt i mjölet, lite i taget.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning.
Klicka eller spritsa ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Jag fick ut 20 st som jag tyckte var lagom eftersom du ska ha vaniljvisp och bär till sen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Låt kallna på ett galler.
Skär av ett lock och fyll med vispad vaniljvisp och björnbär.