4 port
800 g potatis
4 morötter
2 tsk rapsolja
salt o peppar
800 g fläskytterfilé
3 tsk flytande margarin
1 gul lök
250 g champinjoner
2 köttbuljongtärningar
2 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl milda mat 4%
1 tsk torkad timjan
1-2 msk maizena redning
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisen, skala och skär morötterna i stavar.
Lägg potatisen och morötterna i en plastpåse med olja, salt och peppar.
Lägg över i en ugnsform och ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.
Skär ytterfilén i bitar och bryn i margarin, ställ åt sidan.
Skala och strimla löken, klyfta svampen och stek i margarin.
Smula ner buljongtärningarna och häll på vatten, vin och milda mat.
Smaka sedan av med timjan, salt o peppar.
Lägg ner köttet och låt småkoka i cirka 10 minuter.
Red av grytan med maizena.
Servera grytan med klyftpotatisen och morötterna.
Även en god sidosallad.
8 SmartPoints/portion