4 port
500 g laxfilé
2 dl vatten
1 fiskbuljong
3 msk ströbröd
2 msk hackad dill
2 msk hackad basilika
4 msk riven parmesan
salt o peppar
½ citron
brysselkål
8 Potatis
1 dl laktosfri mellanmjölk
hackad persilja
1 dl laktosfri mellanmjölk
hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela potatisen, koka potatisen mjukt.
Lägg laxen i en ugnsform, häll på vatten och smula ner buljongen.
Blanda ströbröd, basilika, dill och riven ost.
Riv i skalet och saften från citronen, krydda med salt och peppar.
Lägg örtblandningen över laxen och sätt in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Jag använde mig av brysselkål går även bra med broccoli eller blomkål,
koka dom i lätt saltat vatten.
Mosa potatisen och blanda i mjölk, smaka av med persilja och kryddor.
koka dom i lätt saltat vatten.
Mosa potatisen och blanda i mjölk, smaka av med persilja och kryddor.
Servera laxen med örtmos och brysselkål, hade även några rostade hasselnötter på.
6 SmartPoints/portion