4 port
2 dl ris
600 g kycklingfilé
1 purjolök
250 g champinjoner
1 röd paprika
1 röd paprika
2 tsk rapsolja
1 burk bambuskott
1 burk minimajs
2 msk soja
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk maizena redning
sockerärtor
(hackad chili)
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Strimla purjolöken fint och svampen i lagom klyftor.
Ansa och dela paprikan i båtar.
Ansa och dela paprikan i båtar.
Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen i cirka 3 minuter.
Tillsätt purjolök, svamp och hackad chili (om du vill ha lite sting i grytan) och paprikan.
Fräs ytterligare några minuter.
Häll sedan i bambuskott, majs och soja.
Koka upp vatten och buljongen, blanda sedan i redningen så du får en sås av buljongen.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna, låt allting puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
Mot slutet slänger du i sockerärtor så dom blir lite varma men ändå krispiga.
Servera den härliga Kinainspirerade grytan med ris.
5 SmartPoints/potion