söndag 6 januari 2019

Kyckling och vitkålsgratäng med picklad rödlök




4 port

600 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
salt o peppar

Picklad rödlök:
2 rödlök
½ dl ättika 12 %
½ dl socker
1½ dl vatten

Vitkålsgratäng:
1 kg vitkål
1 gul lök
2 tsk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
2 dl milda mat 4%
150 g riven mager ost 12%
salt o peppar


Gör så här:

Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag så att sockret löser upp sig.
Skriva rödlöken tunt och blanda ner, låt stå minst 1 timme och dra.


Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stammen på vitkålen och strimla den, hacka sedan löken fint.
Stek lök och kål på svag värme och pressa sedan i vitlöken.
Häll på milda mat och sjud tills kålen mjuknat.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över i en ugnsform och strö på osten, gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.



Krydda och stek kycklingen i margarin.
Servera kycklingen med vitkålsgratängen och den picklade rödlöken.

4 SmartPoints/ portion