4 port
600 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
salt o peppar
Picklad rödlök:
2 rödlök
½ dl ättika 12 %
½ dl socker
1½ dl vatten
Vitkålsgratäng:
1 kg vitkål
1 gul lök
2 tsk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
2 dl milda mat 4%
150 g riven mager ost 12%
salt o peppar
Gör så här:
Blanda ihop ättika, socker och vatten till en lag så att sockret löser upp sig.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stammen på vitkålen och strimla den, hacka sedan löken fint.
Stek lök och kål på svag värme och pressa sedan i vitlöken.
Häll på milda mat och sjud tills kålen mjuknat.
Smaka av med salt och peppar.
Krydda och stek kycklingen i margarin.
Servera kycklingen med vitkålsgratängen och den picklade rödlöken.
4 SmartPoints/ portion