6 port.
1 kg nötkött (600g rent kött)
2 gul lök
2 röd paprika
2 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk kummin
3 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
5-6 dl vatten
salt och peppar
Gör så här:
Ansa köttet och skär bort fett (efter jag hade skurit bort allt fett blev det 600 g),
skär sedan köttet i mindre bitar ca. 2 x 2 cm.
skär sedan köttet i mindre bitar ca. 2 x 2 cm.
Bryn köttet på stark värme i lite flytande margarin.
Hacka löken grovt och lägg ner bland köttet.
När det har fräst en stund häller du i kryddorna, skivad vitlök, buljongtärningarna, tomatpuré och krossad tomat.
Dela paprikorna i stora bitar och lägg ner i grytan.
Tillsätt vatten och låt sedan koka med lock på svag värme cirka 1-1½ timme.
Rör om lite när halva tiden gått och späd med vatten om det behövs.
Grytan är klar när köttet delar sig lite nätt.
Servera grytan med ris eller potatis.
Går även att äta grytan som den är med bröd och en yoghurt klick.
Grytan är 2 sp, med ris blir det 6 sp!
(Använder du högrev i grytan blir det 4 sp för grytan.)