En variant på Taco Fredag :)
Super god marinerad kycklingfilé med en taco känsla.
6 points/ portion
4 port
500 g kycklingfilé
1/2 dl tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
12 Taco mini tubs
2 dl Riven mager ost
Sallad
Gurka
Tomat
GÖR SÅ HÄR:
Blanda tomatpuré, sambal oelek, honung, soja och vinäger i en bunke.
Pressa ner vitlöksklyftorna och rör runt. Tillsätt salt.
Strimla kycklingen och lägg den i marinaden minst 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek kycklingen så den blir genomstekt tillsammans med marinaden.
Lägg ut mini tubs på en plåt med bakplåtspapper och fyll dom med kycklingen.
Strö riven ost på och gratinera i ugnen cirka 5-7 minuter.
Servera med grönsaker, tacosås, lätt creme fraiche chili.