fredag 1 februari 2019

Vanilj pannacotta med jordgubb


En härlig, inte alls för söt dessert att njuta av.
Vanilj och jordgubb är aldrig fel.
Endast 2 sp/portion 

4 port

5 dl laktosfri mellanmjölk
½ dl lättströ
1 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
röd karamellfärg
Jordgubbar
vaniljvisp

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 min.
Häll mjölken i en kastrull tillsammans med lättströ och vaniljpulver, koka försiktigt upp i cirka 2-3 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen.
Färga din pannacotta genom att droppa ner 1-2 droppar karamellfärg.
(jag använde mig av 2 droppar röd för att få den där gammelrosa färgen)
Fördela pannacottan i 4 glas och ställ in i kylen cirka 2 timmar.
Dekorera med jordgubb och en liten klick vaniljvisp.

Lätt som en plätt!