Bina´s Budapeststubbe
5 sp/bit
10/bitar
6 äggvitor (200g)
3 msk strösocker
2 dl Hermesetas lättströ
60 g potatismjöl
90 g Hasselnötsmjöl
2 msk mandelspån
1½ dl ovispad milda visp 20%
vaniljpulver
30 g Mörk choklad
Hallon
Blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader (175 varmluft).
Blanda hasselnötsmjöl och potatismjöl i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till en maräng.
Blanda i lättströ och vispa ytterligare 2 minuter.
Vänd ner mjölblandningen i marängen så allt blir blandat.
Fyll en spritspåse med marängen.
klä en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut nötmarängen på längden.
Strö mandelspån på toppen.
Grädda mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Marängen ska bara gyllenbrun.
Låt svalna något, vänd på botten så att översidan hamnar nedåt på ett bakplåtspapper.
Dra av bakplåtspappret och låt kakan svalna helt.
Vispa grädden tillsammans med lite vaniljpulver och skär upp frukten/bär du vill ha i.
(ett tips är att vispa grädden dagen innan så den får stå till sig i kylen över natten)
Bred ut grädden och strö frukten/bären över grädden.
Rulla ihop till en rulle.
Smält chokladen och ringla den över kakan.
Här kan man ha florsocker ovanpå om man vill, själv spritsade jag det som var kvar av grädden och satte hallon på.