söndag 10 februari 2019

Fläskytterfilé med svamprisotto

En underbar rätt som passar både till hemmamys och festliga tillfällen.
Väldigt omtyckt, 9 sp/portion


4 port

2 dl okokt arborisris
2 tsk flytande margarin
1 gul lök
250 g champinjoner
1,5 buljongtärning
½ l vatten
2 dl vitt matlagningsvin
1 dl riven parmesanost

8 skivor fläskytterfilé
2 tsk flytande margarin
salt o peppar

Gör så här:

Häll vattnet i en kastrull tillsammans med buljongtärningen och låt sjuda upp.
Håll buljongen varm under hela tiden.
Skiva svampen och stek den i 1 tsk flytande margarin, den ska få lite färg.
Lägg svampen åt sidan.
Hacka den gula löken och stek den mjuk tillsammans med 1 tsk flyttande margarin i en kastrull.
Lägg ner riset tillsammans med löken och fräs en minut.
Häll på matlagningsvinet och låt det koka in under omröring.
Häll i den stekta svampen.
Tillsätt den heta buljongen lite i taget under omröring.
Jag tog tiden från jag hällde i vinet. (ca 17 minuter)
Så jag hällde i buljong 1 dl i taget.
Riset ska ha lite tuggmotstånd.
Ta riset från värmen och tillsätt den rivna parmesanen.

Wola, en krämig risotto men ljuvlig svamp!

Skiva fläskytterfilén i en cm tjocka skivor, salta och peppra.
Stek dom i flyttande margarin på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida.