måndag 18 februari 2019

Kanelbullar & Nutellabullar


Nu blir det Bullfest!
Du har väl inte missat Kanelbullens Dag på fredag :D
Mina fantastiskt goda Kanelbullar och Nutellabullar går utmärkt att frysa!
Saftig bulle med mycket kanelsmak!

Bullarna blir 2 sp/st


50 st/sats

50 g Bregott mellan
50 g jäst (söta degar)
3 dl laktosfri mellanmjölk
1 dl sötströ
½ tsk salt
200 g Keso super mini
1 msk Mald kardemumma
8-9 dl Vetemjöl

Pärlsocker
Uppvispat ägg

Kanelbullar:
100 g Bregott mellan
1 ½ dl sötströ
3-4 msk kanel

Nutellabullar:
Nutella/Protinella

Gör så här:

Värm mjölken och smöret fingervarmt 37 grader.
Smula sönder jästen i en stor bunke och rör ut jästen med mjölk och smörblandningen.
Tillsätt kardemumma, sötströ, salt och keso.
Sist tillsätter du mjölet lite i taget och knåda lätt till en smidig deg.
Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i cirka 45 minuter.

Gör fyllningen om du ska göra kanelbullar.
Blanda samman alla ingredienserna och ställ kallt.

Dela degen i två delar, kavla ut en del i taget till en fyrkant.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Gör likadant med den andra degen.
Skär rullen i bitar och ställ dom i bullformar på en plåt (gärna aluminium) .
Täck med en bakduk och låt jäsa i cirka 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
(varmluft 225)
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Låt svalna på ett galler med bakduk över.

Mums!