tisdag 26 februari 2019

Kanelbullesnittar


Underbart goda snittar med smak av Kanelbulle :)
Snabbt och enkelt, fika på 20 minuter!
Endast 1 sp/ snitt

30 stycken

Smeten/degen:
50 g Bregott mellan
2 -3 äggulor
(spara äggvitan)
2½ dl Vetemjöl
1 ½ dl sötströ
1 tsk Vaniljpulver
1½ tsk Bakpulver
1 tsk Kardemumma
2 tsk Kanel
1 msk ljus Sirap
----------------------------
Topping:
3 msk Pärlsocker
½ tsk Kardemumma
½ tsk Kanel
Äggvita

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg alla ingredienserna som ska vara till smeten i en bunke.
Knåda med händerna till en smet/deg.
Dela degen på två och rulla ut till längder, lägg på bakplåtspappret.
Platta till längderna med fingertopparna.
Pensla längderna med äggvita och strö över kardemumma, kanel och pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12-15 minuter.
Låt svalna lite, skär sedan längderna i snittar.
(Jag fick ut 15 snittar per längd)
Tycker man dom är för sega/mjuka så kan man torka dom lite extra i ugnen efter man har snittat dom.

Förvara snittarna i en kakburk!