onsdag 27 februari 2019

Dessert Taco


En cool dessert för hela familjen!
Perfekt till fredagsmyset med familjen eller till festen med grannarna :)

[5 sp/port]


4 port.

4 Santa Maria mini tubs
40 g Mörk Choklad
20 g Hackad mandel
8 tsk vispad Vaniljvisp 12%
Jordgubbar
Kiwi
Hallon
Passionsfrukt

Gör så här:

Vill man så går det att förbereda Tacoskalen dagen innan.
Smält mörk choklad i micro eller över vattenbad.
Rosta den hackade mandeln lätt i en torr panna.
Börja med att doppa tacoskalets kanter i den mörka chokladen och sedan i den rostade mandeln.
Låt stå en stund så det hinner stelna.
Vispa vaniljvispen och skär dina frukter.
Av chokladen som blev över tog jag en kökspensel (sån man penslar äggvita med tex)
Drog två streck på tallriken, som lite dekor :)
Lägg nu ner 2 tsk vispad vaniljvisp i varje skal och lägg sedan på frukt.
Dekorera med överbliven frukt och nötter.

ENKELT OCH SÅ GOTT!