Idag testade jag göra fyra olika smaker av kikärtsbullar till frukost :)
10 st
Grundrecept Kikärtbullar:
1 pkt färdigkokta kikärtor (220-240g)
3 ägg
1,5 msk äppelcidervinäger
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk fiberhusk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175)
Häll av och skölj kikärtorna.
Häll kikärtorna och äggen i en bunke och mixa till en slät smet.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.
Nu kommer vi till det roliga :) Smaksättningen.
Här har jag gjort fyra olika tips på smaksättning.
1. Morot och solroskärnor
2. kummin och linfrö
3. Äpple och kanel
4. Persilja och parmesan (pumpakärnor som topping)
Låt smeten vila i cirka 10 min.
Forma sedan till bullar och lägg dom i en muffinsplåt.
Går även bra på en vanlig plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.