Fick i uppdrag att trolla fram ett nyttigare recept av Napoleonbakelse,
min första tanke var bara herregud.
En klassisk napoleonbakelse ligger liksom på 30 sp.
Men här kommer min variant på denna ljuvliga bakelse, endast 7 sp.
6 - 8 bitar
4 ark filodeg
4 tsk flytande margarin
½ dl ljummet vatten
2 dl milda visp
florsocker
Vaniljkräm:
2 dl Kasein vanilj
2 dl Laktosfri Mjölk
Hallon/jordgubbsylt:
250 g jordgubbar/hallon
2 msk lättströ/sötströ
1,5 gelatinblad
1 msk Zeroh strawberry
2 msk vatten
Gör så här:
Börja med att koka din sylt, jag körde på jordgubbssylt.
Dela 250 g jordgubbar till mindre bitar (går bra med frysta)
Lägg jordgubbarna tillsammans med sötströ, vatten och saften i en kastrull och låt koka i cirka 5-10 minuter.
Blötlägg gelatinbladen.
När jordgubbsmassan kokat i cirka 10 min på medelvärme så tar du kastrullen från plattan och lägger i gelatinet.
Rör om och ställ kallt.
Blanda kasein vanilj med mjölken och ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda flyttande margarinet med vattnet i en skål(detta är för att pensla arken)
Lägg bakplåtspapper på en plåt, ta ett ark i taget av filodegen och pensla varje ark med smörblandningen. Lägg arken på varandra.
Grädda mitten av ugnen cirka 8 - 10 minuter.
Skär lagom stora bitar, du kommer använda 3 stycken bottnar till varje bakelse.
Vispa grädden hårt.
Nu är det dags för montering.
Börja med en botten, sen spritsar du en lager vaniljkräm, en ny botten på, spritsa vispgrädde, en ny botten på, sylten och till sist pudra på florsocker.