Morotskakans dag :)
Här har ni mitt recept på nyttig morotskaka med en härlig
yoghurtfrosting.
2 sp/bit
14-16 port.
5 dl grovt rivna morötter
4 ägg
2,5 dl lättströ
1,5 dl grovhackade hasselnötter
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 krm salt
Yoghurtfrosting:
250 g Larsa grekisk yoghurt 0%
2 tsk vaniljpulver
1 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv morötterna.
Vispa lättströ och äggen poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt morötterna i äggblandningen och sist dom torra ingredienserna.
Använd bakplåtspapper i botten på en löstagbar 24 cm form.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 45-50 minuter.
Låt kakan svalna.
Blanda alla ingredienser till frostingen och bred på kakan.