söndag 3 februari 2019

Chokladiga cupcakes med Hallonfrosting


Läckra och ljuvliga Choklad cupcakes med hallonfrosting 
blev det till en babyshower.

50 st mini / 25 medelstora

Muffins:
6 ägg
5 dl strösocker
2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Frosting:
200 g smör
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
500 g färskost natruell
1 ask färska hallon

Garnering:
Hallon
150 g Marabou mjölkchoklad
citronmeliss

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, låt svalna något.
Vispa ägg och socker poröst och rör sedan ner smörblandningen.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner det i äggblandningen.
Fördela smeten i muffinsformar (2/3 av formarna) och grädda i cirka 15 min för stora och 9-10 minuter för mini. Låt svalna

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt i en bunke.
Vispa sedan färskosten och hallonen i en annan bunke så det blandas och hallonen mosas.
Blanda ner färskosten i smörblandningen och vispa frostingen slät och fin.
Spritsa eller bred frostingen ovanpå de svalna muffinsen.

Smält chokladen över ett vattenbad och häll i en påse eller sprits.
Spritsa den smälta chokladen i varje hallon.
Garnera med ett blad citronmeliss och ett chokladfyllt hallon.