måndag 25 februari 2019

Torsk i Pestosås


En läcker och lättlagad fiskrätt gjord på Torskfilé som passar både till vardag och fest.
Serverade fisken med kokt potatis, ärtor och sparris!
Endast 7 sp/port inkl. potatis

4 port.

4 bitar Torskfilé
½ purjolök
Gräslök
2½ dl Milda 4%
2 msk grön pesto
Saften av ½ citron
1 fiskbuljongtärning
1 dl Vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
(200 varmluft)
Dela purjolöken på längden och skär den i mindre bitar, lägg purjolöken i en ugnsform.
Lägg torskfiléerna ovan på purjolöken, salta och peppra fisken.
Strö över lite gräslök.
Häll vattnet och buljongtärningen i en kastrull och låt koka upp.
Tillsätt sedan Milda 4%, pesto och citronsaften.
Låt blandningen bli varm och häll den sedan över fisken.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
Servera med kokt potatis och gröna ärtor.