Saftig och helt fantastisk god snabblimpa, ingen jäsning utan bara blanda ihop och in i ugnen.
Blir en super god och knaprig yta.
Det blir två limpor av detta recept, räknar 14 skivor/ limpa.
{ 3 sp/skiva}
2 Limpor
1 dl Linfrö
½ dl Pumpakärnor
1 dl Solroskärnor
1,5 dl Rågmjöl
3 dl Grahamsmjöl
4 dl Vetemjöl
4 dl Filmjölk, lätt
½ dl kallt vatten
1 dl Mörk Sirap
2 tsk Salt
2 tsk Bikarbonat
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
(varmluft 175 grader)
Smöra två brödformar (ca. 1,5 l)
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda sedan ner filmjölk, vatten och sirap.
Rör till en smet och häll sedan ut i de smorda formarna.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen på galler cirka 45 minuter.
Stjälp upp limporna på ett galler och låt svalna under en bakduk.
Enkelt & så otroligt gott