Dagens middagstips blir den här fantastiska Bolognese med spagetti.
Köttet är utbytt mot proteinrika röda linser, lovar du kommer inte bli besviken.
Toppade min Linsbolognese med lite riven parmesan.
{Hela rätten med topping och pasta 5 sp/port}
4 port.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stor morot
150 g champinjoner
180 g röda linser
400 g passerade tomater
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk rödvinsvinäger
2 msk persilja
flytande margarin
salt
svartpeppar
cayennepeppar
Gör så här:
Skala lök, vitlök och morot.
Hacka lök, vitlök och champinjonerna, riv moroten grovt.
Bryn löken och champinjonerna först så löken blir lite mjuk, tillsätt sedan vitlöken och morötterna.
Slå sedan på de passerade tomaterna och rödvinsvinäger.
Skölj linserna och lägg sedan ner i pannan, rör om.
Tillsätt vatten, buljongtärningarna och kryddorna.
Låt bolognesen små puttra i cirka 12-15 minuter, rör om lite då och då.
Smaka av!
När du är nöjd med smaken på din linsbolognese tillsätter du din kokta spagetti och rör runt.
Lägg upp och toppa med riven parmesan!
Smaklig måltid :)