torsdag 7 mars 2019

Kycklingburgare

Super god kycklingburgare smaksatt med persilja och vitlök, mycket saftig och god.
Perfekt till lunch så som till helgen, eller varför inte som till picknicken.

{3 sp/burgare, utan bröd och ost - 
Med ost och bröd blev denna läckerheten 9 sp}


4 port.

500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja (använde fryst)
1 ägg
½ tsk svartpeppar
2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
flytande margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfärsen i en bunke, pressa i vitlöksklyftorna och lägg i persilja.
Häll sedan i alla kryddorna och ägget, blanda väl till en jämn smet.
Forma smeten till 4 stora burgare.
Stek kycklingburgarna i flytande margarin cirka 3 min på vardera sida på medelvärme tills dom fått fin gyllenbrun yta.
Låt sedan dom gå färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
Vill du ha ost på dina burgare, lägger du på två skivor ost 2 minuter innan du ska ta ut dina burgare.

Jag serverade mina kycklingburgare i ett hamburgerbröd, tillbehören jag hade till var sallad, saltgurka och lite inlagd rödlök.
Sedan gjorde jag en dressing på larsa yoghurt 0%, ketchup stevia och lite cayennepeppar.