måndag 11 mars 2019

Dadelbollar på mitt vis

Smak av Kokosbollar som bara innehåller naturlig sötma.
En perfekt kvälls fika för att stilla sötsuget eller som ett mellanmål.
{ 2 sp/boll} 


25 st

2 dl cashewnötter, naturella
12 kärnfria dadlar
2-3 msk starkt kaffe
½ dl kokos
(spara ca ½ msk till toppingen)
1½ dl havregryn
20 g mörk choklad

Gör så här:

Kör cashewnötterna i en mixer eller matberedare, mixa till en smulig massa.
Tillsätt dadlarna och kaffe.
Lägg smeten i en bunke och tillsätt kokos och havregryn, rör ihop till en smidig smet som går att rulla.
Tycker du din smet är för hård, tillsätter du några droppar vatten/kaffe.
Är din smet för lös, tillsätt lite mer havregryn.
Rulla smeten till 25 små bollar och lägg på ett fat.
Ställ bollarna i kylen medans du smälter din mörka choklad.
Doppa toppen på dina bollar i chokladen och strö över lite av kokosen.

Mums Mums!