söndag 31 mars 2019

Krämig kycklinggryta


En härligt krämig kycklinggryta som både kan ätas till vardags som till helgen.
Jag har lite sting i detta recept, men går lika bra att utesluta.
[ 6 sp/port inkl. 1½ dl kokt ris]


4 port.

500 g kycklingbröstfilé
1 msk kinesisk soja
1 msk japansk soja
½ tsk sambal oelek
1 stor gul lök
250 g champinjoner
2 tsk flytande margarin
2-3 dl vatten
2-3 msk koncentrerad kalvfond
2½ dl Milda 4%
Salt o Svartpeppar

Gör så här:

Putsa kycklingfiléerna och skär dom i strimlor, lägg ner i en bunke.
Blanda i japansk soja, kinesisk soja och sambal oelek.
Låt stå minst 30 minuter.

Skala och strimla löken, skiva champinjonerna.
Bryn kycklingen tillsammans med löken och svampen i flytande margarin, häll sedan på vatten och fond.
Låt grytan puttra i 10 minuter.
Blanda sedan ner Milda 4% och låt sjuda 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Serverade min fantastiska kycklinggryta med kokt ris och grönsaker.
Vill du ha en mild gryta går det bra att utesluta sambal oelek.
-Enkelt & så gott-