fredag 5 april 2019

Chicken ála King

Chicken ála King - En klassisk krämig kycklinggryta med paprika och svamp i gräddsås.
Underbart läcker rätt som är super enkel att bjuda på!
[7 sp inkl. 1½ dl kokt ris]


4 port

600 g kycklingbröstfilé
1 gul lök
250 g champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk flytande margarin
2 dl vatten
2 hönsbuljong tärningar
4 dl milda mat extra 4%
1 liten burk majs
salt 
svartpeppar

Gör så här:

Ansa och skär kycklingbröstfiléerna i kuber ca. 1x1 cm.
Skala och strimla löken fint.
Kärna ur och strimla paprikan och skiva champinjonerna.
Stek kycklingen i flytande margarin i en panna salta och peppra.
Tillsätt sedan grönsakerna och stek tills löken är mjuk.
Häll i vatten och buljongtärningarna och låt koka ihop några minuter.
Tillsätt sedan milda mat 4% och majs låt allt sjuda i 7-8 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris eller en god pasta!