lördag 6 april 2019

Smörgåstårta

Lång och läcker smörgåstårta med två olika fyllningar i 3 lager.
Räkröra och tonfiskröra <3 
Perfekt till bjudning.
Denna tårta skall göras dagen innan så den sätter sig.
[4 sp/bit]


6 port


Tonfiskröra:
1 burk tonfisk i vatten
½ rödlök
2 kokta ägg
½ dl hackad dill
1 dl larsa yoghurt 0%
1 dl Fjällbrynt mjukost 4%
limesaft
salt

Räkröra:
200 g hackade räkor
½ dl hackad dill
3 kokta ägg
2 msk röd löjrom
1½ dl larsa yoghurt 0%
1 dl fjällbrynt mjukost 4%
salt
limesaft

12 skivor storform
1 dl fjällbrynt mjukost 4%
½ dl larsa yoghurt 0%
3 kokta ägg
löjrom
150 g räkor
bladsallad
gurka
lime
dill

Gör så här:

Börja med att göra rörorna.
Tonfiskröra: 
Pressa ut vattnet ur tonfisken och lägg sedan i en bunke tillsammans med hackad dill.
Hacka sedan äggen och rödlöken lägg ner i bunken.
Rör ner mjukost och yoghurt, smaka av med salt och limesaft.

Räkröra:
Hacka räkorna och dill, lägg ner i en bunke.
Hacka äggen och lägg ner i bunken.
Rör sedan ner löjrom, yoghurt och mjukost.
Smaka av med salt och limesaft.

Jag använde mig av en brödform för att få den fin i formen, men går lika bra utan.
Börja med ett lager storform, lägg 3 skivor i botten av formen.
Därefter lägger du på hälften av räkröran, bred ut.
Lägg på 3 skivor storform och tryck till.
Nu lägger du på din tonfiskröra och brer ut.
Lägg på 3 skivor storform och tryck till.
Sista lager fyllning, lägg på ett lager räkröra och bred ut.
Lägg på de sista 3 skivorna storform och tryck till.
Plasta in och låt stå i kylen över natten.

Tryck ut din smörgåstårta  ur formen och lägg på en bricka.
Nu är det dags att garnera.
Jag blandade yoghurt och mjukost, som jag använde till att täcka smörgåstårtan.
Dekorerade med salladsblad runt om.
Skivade ägg och la på, därefter räkor, skivad gurka och lime.
Därefter toppa jag med löjrom och dill.

-SMASKIGT-