onsdag 26 juni 2019

Gelégubbar

En variant på geléhallon fast med Jordgubbar.
Hade överblivna jordgubbar hemma så testade göra lite "nyttigare" godis till kvällen.
Super goda när man är sugen på godis.
Super enkelt att göra och ha hemma, går att variera med smak och form :)

6 SP HELA SATSEN

Ingredienser:

400 g jordgubbar
11 gelatinblad
50 g glykossirap
1 dl sötströ
3 msk koncentrerad light saft
(jag använde mig av Zeroh jordgubb)

Gör så här:

Mosa eller mixa jordgubbarna och sila sedan ner i en kastrull.
Vispa ner sötströ och glykossirap.
Låt koka upp och sjud sedan i 5 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur gelatinbladen och vispa ner i den varma jordgubbspurén.

Låt svalna något.
Jag använde mig av en geléhallon form från Pufz :)
Men går bra att använda isbits formar också.
Olja in formarna lätt med neutral olja och fyll formarna med jordgubbspurén.
Ställ in i kylen två timmar så att dom sätter sig.

Njut av ditt nyttigare val :D
Prova gärna i olika smaker så som blåbär, hallon, apelsin, citron m.m.