måndag 24 juni 2019

Veganska Chokladbollskakor

Älskar verkligen smaken av chokladbollar.
Varför inte testa att göra chokladbollskakor :)
Super läckra och fantastiskt god smak!
Frasiga på utsidan och sega i mitten, precis som jag vill ha dom.
Kakorna är veganska men går även bra att göra dom med ägg och vanligt smör.
Väldigt enkelt och perfekt till fikan!

Viktväktare: 2 sp/ kaka - Lätt värt det :D


25 st

Ingredienser:

150 g mjölkfritt margarin
1½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1½ dl sötströ
1 tsk vaniljpulver
3 msk starkt kaffe
4 msk kikärtsspad
kokos till topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, jag använde mina händer men går såklart bra med en slev också.
Skedda upp 25 lagom stora bollar med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.
Kör inte dom så tätt för att de flyter ut.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
Kör du varmluft så räcker det med 10 minuter.
Strö över kokosflingor direkt när kakorna kommer ut ur ugnen.
Låt kakorna svalna!