Denna tisdag bjuder jag på er på mitt egna recept på Kalkon & purjolökspaj.
Älskar verkligen att experimentera med olika smaker i matpajer.
6 sp/ port
6 port.
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
50 g margarin 60%
½ dl larsa yoghurt
1 msk kallt vatten
Fyllning:
350 g strimlad kalkon
½ purjolök
3 dl riven 12% ost
salt
svartpeppar
cayennepeppar
Äggstanning:
4 ägg
2 dl mellanmjölk
Gör så här:
Börja med pajdegen, mätt upp mjöl och lägg i en bunke.
Tillsätt margarin och nyp ihop till en smulig massa.
Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop, är den torr så kan du tillsätta 1-2 msk kallt vatten.
Låt degen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och mjölken i en bunke och smaksätt äggstanningen med salt och svartpeppar.
Strimla den sköljda purjolöken fint och lägg i en bunke tillsammans med den strimlade kalkonen.
Häll i riven ost och blanda runt.
Smaka av med lite cayennepeppar och svartpeppar.
Strimla den sköljda purjolöken fint och lägg i en bunke tillsammans med den strimlade kalkonen.
Häll i riven ost och blanda runt.
Smaka av med lite cayennepeppar och svartpeppar.
Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Lägg degen i en stor pajform och tryck till kanterna, ta eventuellt bort överbliven deg.