torsdag 18 juli 2019

Skogsgryta med kyckling & ädelost

Idag bjuder jag er på min fantastiskt goda och krämiga 
skogsgryta med kyckling och ädelost.
Super enkel att göra och passar både som familjemiddag mitt i veckan så som till helgmyset.
8 sp/ port inkl. ris (1,5 dl)


6 port

600 g kycklingbröstfilé
250 g champinjoner
2½ dl Milda 4%
1 dl mjölk
2 msk kycklingfond
1 msk svart vinbärsgelé
2 tsk kinesisk soja
120 g ädelost 
svartpeppar
salt 
färsk timjan

Gör så här:

Ansa kycklingen och skär den sedan i bitar.
Ansa champinjonerna och skär även dessa i lagom bitar.
Bryn kycklingen och champinjonerna lätt i en panna cirka 3 minuter.
Tillsätt sedan fond, mjölk, soja, milda och gelén.
Rör om och tillsätt sedan svartpeppar.
Låt grytan små puttra i 10 minuter.
Smula ner ädelosten och rör om så att osten löser sig.
Lägg i lite färsk timjan och servera med kokt ris.
Serverade även en god och enkel sommarsallad sidan om.

Ljuvlig gryta på 15 minuter :)