onsdag 7 augusti 2019

Kycklingfilé i krämig Tomatsås

En familjefavorit!
Lättlagad kycklingfilé i krämig smakrik tomatsås.
Enkelt - Fräscht - Gott
Både till vardags och så som till en bjudning :)
Väldigt uppskattad!
6 sp/Port inkl. ris


4 port

4 Kycklingfilé
1 gullök
3-4 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
2 Hönsbuljongtärningar
1 tsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
2 dl Milda mat 4%
½ dl finhackad persilja
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
olja/flytande margarin

Gör så här:

Bryn kycklingfiléerna i lite flytande margarin så de får lite färg, salta och peppra.
Fin strimla den gula löken och lägg i det i pannan tillsammans med kycklingen, låt löken bli lite mjuk.
Riv sedan ner vitlöksklyftorna i pannan och låt fräsa lite.
Häll i krossade tomater, buljong, senap och vinäger.
Låt små puttra i pannan cirka 5-6 minuter.
Krydda sedan med paprika pulver och lite cayennepeppar om du vill ha lite sting.
Häll i milda mat, sänk värmen och låt små puttra i 10 minuter.
Hacka persilja och rör i det, låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av!

Jag serverade denna härliga rätt med kokt ris och lite grönt, men det går lika bra att ha tex: potatisklyftor eller pasta.