Choklad och Fest
Chokladtårtbotten:
(Behövs 2 stycken)
150 g smör
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1½ dl hett vatten
Nutellafyllningen:
400 g rumsvarmt smör
500 g philadelphiaost
2½ dl nutella
1½ dl karamelliserad mjölk
2½ dl florsocker
1 dl kakao
2 dl vispgrädde
Mörk Tryffel:
60 g mörk choklad
75 g smör
½ dl socker
1 dl nutella
Dekor:
250 g hackade hasselnötter
15 st Ferrero Rocher
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smöra och bröa formen.
Smält smöret i en kastrull, vispa ihop äggen i en liten bunke.
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner det smälta smöret och de uppvispade äggen.
Vänd till sist ner det heta vattnet och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
För att göra det lättare när du ska dela bottnarna så frys ner dom när den är klar.
Dela varje tårtbotten i 2 delar, alltså behöver du fyra delar.
Nu börjar du med nutellafyllningen.
Vispa det rumsvarma smöret mjukt tillsammans med philadelphiaosten.
Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills den är blank och fin.
Vispa grädden och vänd sedan ner i smeten, ställ den kallt medan du börjar på den mörka tryffeln som ska vara till spritsning.
Häll smör och socker i en kastrull och sjud på låg värme tills sockret har smält.
Ta bort från plattan och vänd ner den mörka chokladen, rör om tills allt har smält.
Vänd sist ner nutellan, låt svalna.
Nu är det dags att bygga tårtan, varva varje lager med nutellafyllningen.
När alla lager är på plats så spacklar du hela tårtan med den sista nutellafyllningen.
När spacklingen är klar, dekorerar du kanterna med de hackade hasselnötterna.
Kupa händerna med nötter och försök lägg runt om, kan vara lite trixande.
Till sist spritsar du den mörka tryffeln och dekorera med Ferrero Rocher.