Den berömda Cheesecaken med vitchoklad och passionsfrukt!
Botten:
½ Paket Brago original
½ paket digestive
200 g smör
Fylling:
3 gelatinblad
400 g Phiadelphiaost
2 ägg
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 citron
4 passionsfrukt
200 g vitchoklad
Gelé:
3 gelatinblad
1,5 dl vatten
6 msk socker
3 passionsfrukt
1 citron
Dekoration:
Chokladdoppade jordgubbar
Stjärnfrukt
Physalis
Passionsfrukt
Gör så här:
Krossa kexen fint, smällt smöret och blanda samman i en bunke.
Använd en 24 cm form med löstagbara kanter, tryck ut kexblandningen på botten av formen.
Ställ kallt. Lägg Gelatinbladen i kallt vatten. Smält den vita chokladen.
Dela äggen. Blanda gulorna, phiadelphiaost, smält choklad, socker, vaniljsocker och skalet av en citron till en slät smet.
Dela passionsfrukten och gräv ut innehållet, sila sedan ner det i smeten och rör om försiktigt.
Pressa saften från citronen i en liten kastrull och lägg sedan ner gelatinbladen så att dom smälter.
Häll sedan ner gelatinblandningen i smeten och rör om.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll den färdiga smeten över kexbotten och ställ i kylen 1-2 timmar.
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten.
Värm socker, vatten, skal och saft från 1 citron och passionsfrukt i en kastrull.
Lägg ner gelatinbladen så att gelatinet löser sig.
Låt gelén svalna helt, häll sedan den över cheesecaken och låt stå i kylen 1 timme.
Går bra att göra dagen innan om ni vill det.
Dags att dekorera din ljuvliga cheesecake, här kan du köra på min variant eller gå helt din egen väg.
Jag doppade jordgubbar i mörk choklad och ringlade lite vit choklad på och sedan använde jag mig av lite stjärnfrukt och physalis.