Saftiga & Mjuka
ca. 30 st
150 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst (söta degar)
1 dl socker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl special
Fyllning:
200 g smör
2 dl socker
8 msk vaniljsocker
2 äggulor
Pärlsocker
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, se till att det är fingervarmt (37 grader).
Blanda lite av vätskan så att jästen löses upp och tillsätt sedan resten av vätskan.
Häll i socker och salt.
Mät upp mjölet i en bunke och tillsätt lite i taget så du får en smidig deg.
Arbeta degen i cirka 5 minuter, den får inte bli för hård för då får du torra bullar.
Lägg degen i en bunke och pudra över lite mjöl och lägg över en bakduk.
Låt jäsa på en dragfri plats i cirka 40 minuter.
Nu kan du förbereda fyllningen, blanda alla ingredienser så du får en jämn slät smet.
Ta degen ur bunken och dela den i 2 delar.
Kavla ut på lätt mjölat bord och bred på fyllningen.
Rulla ihop och dela i 12-15 bitar.
Lägg bullarna i formar på en plåt och täck med en bakduk.
Gör likadant med den andra degen.
Låt sedan jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och vispa upp ägget i en skål.
När bullarna jäst klart penslar du dom med det uppvispade ägget och strör på massor av pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter tills dom fått fin färg.
MUMS :)