fredag 4 januari 2019

Krämig fläskfilé

4 port

500 g fläskfilé
10-15 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
1 purjolök
1 tsk kinesisk soja
3 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
salt och peppar
smör

Gör så här:

Putsa och skriva fläskfilén i 1½ cm skivor, salta och peppra dom.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Lägg köttet i en ugnsform.
Strimla purjolöken och de soltorkade tomaterna.
Fräs purjolöken i lite smör så den blir lite mjuk.
Tillsätt sedan grädden och creme fraiche och rör runt.
Lägg sedan i de soltorkade tomaterna, buljongtärningarna, soja och pressa i vitlöken.
Låt såsen få koka 2-3 minuter.
Häll såsen över fläskfilén och kör klart i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
Servera tillsammans med kokt ris och grönsallad.