onsdag 23 januari 2019

Castellakaka



En ljuvlig och fluffig sockerkaka från Japan.
Sockerkakan kallas även för Japansk sockerkaka.
Endast fyra ingredienser och ligger på 3 sp/bit

12 bitar

4 ägg, rumstempererade 
100 g strösocker 
2 msk honung
100 g vetemjöl, self rising

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. 
Häll upp vatten i en kastrull och låt koka upp.
Knäck äggen i en varmtålig bunke och sätt bunken över vattenbadet.
Häll i strösocker och vispa på hög hastighet med en elvisp i cirka 6 minuter.
Äggsmeten kommer bli fluffig efter några minuter. 
Efter 6 minuter ta bunken från vattenbadet och blanda ner honungen.
Rör med elvispen på låg hastighet i cirka 1 minut.
Sist tillsätter du mjölet lite i taget medan du vispar på låg hastighet. 
Vispa inte för mycket för då blir kakan platt. 

Smöra en brödform eller en bakform med ytterst lite flytande margarin. 
Häll i smeten i formen och dra med en kniv i smeten för att få bort stora luftbubblor.
Ställ in kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter, sänk temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 35-40 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar.

Ta ut kakan och lägg den direkt i plastfolie och låt svalna. 
Kakan blir godare om den får ligga i plastfoliet i kylen några timmar. 
Men går även bra att äta den när den svalnat. 

Kakan går utmärkt att frysa!