6 port
250 g skogschampinjoner
1 purjolök
1 röd paprika
flytande margarin
400 g okokt pasta
5 dl Milda extra 4%
2 dl riven ost 17 %
2 buljongtärningar
salt o svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar.
Hacka purjolöken, svampen och paprikan.
Stekt till det har mjuknat i lite flytande margarin.
Smula ner buljongtärningarna (jag använde mig av köttbuljong, men vill man ha helt vegetarisk använder man grönsaksbuljong).
Häll på Milda extra och låt puttra på svag värme några minuter.
Häll ner den rivna osten i såsen och låt sjuda tills osten smällt.
Smaka av med salt och peppar.
Vill man ha den lite mörkare så kan man ha i lite soja istället för salt.
Är såsen lite för tjock så tillsätt lite pasta vatten i den.
Nu är det bara att blanda ner pastan i den ljuvliga såsen och rör runt.
Enkelt - Gott - vardagsmat - Mättande
9 sp / portion