6 port.
Marinad:
800 g kycklingbröstfilé
300 g Larsa Yoghurt
1 msk vitlök, mald
1 msk ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk salt
såsen:
2 tsk rapsolja
2 tsk flytande margarin
1-2 gul lök, fin hackad
1½ msk finriven vitlök
1 msk finriven ingefära
1½ tsk garam masala
1½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
400 g passerade tomater
hackad chili (egen mängd)
1 tsk salt
5 dl milda extra 4%
1 dl vatten (vid behov)
Koriander
Gör så här:
Kycklingen bör marineras minst 1 timme men blir godare om den får stå över natten.
Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om ordentligt.
Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden, ställ kallt minst 1 timme.
Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingbitarna på medelhög värme så att dom får lite färg.
Ställ åt sidan när all kyckling är brynt.
Hacka löken fint, stek sedan i margarin tills löken är mjuk.
Tillsätt sedan vitlöken och ingefäran, stek cirka 1 minut till.
Tillsätt sedan kryddorna i lökblandningen, så att kryddorna får ut mer smak och bryns till.
Häll i passerade tomater och salt, låt puttra i cirka 10 minuter.
Rör om lite då och då.
Tillsätt sedan milda 4% och den brynta kycklingen.
Låt sedan koka under omröring i cirka 10-15 minuter.
Tycker du grytan är för tjock går det bra att tillsätta lite vatten.
Servera den underbara Chicken Tikka Masalan med nykokt ris och naanbröd om så önskas.
Grytan är 3 sp/port
ris: 4 sp
naanbröd: 1 st 10 sp